Reiki iskustva

Draga B. je relativno skoro primila inicijaciju u drugi stepen Usui Reiki prirodnog isceljivanja. Neki dan mi je radila Reiki tretman na daljinu kao vežbu a onda mi je ostavila poruku na mom portalu  koju u nastavku teksta delim sa vama. Neko ko nikad nije probao Reiki, ili nikad ranije nije čuo za Reiki, najjednostavnije će razumeti kako deluje kroz čitanje iskustava. Tako može da oseti da li ga privlači da i sam oseti tu predivnu energiju. A kroz iskustva mojih učenika može osetiti moj način rada.

“Juče sam tebi San prvi put slala Reiki na daljinu. Danas sam to sebi uradila. Osetiti tu božansku energiju u sebi, isključiti emocije, kao da radim tretman bilo kome, a ne sebi. Iscrtala sam prvi simbol. Crtam ih misaono, dok crtam, izgovaram mentalno znacenje crtica. Smejem se sama sebi, jer je “moja” (moja i još njih stotinak) Reiki učiteljica rekla da moram znati značenje svake crtice u pola noći kada me probudi kao Očenaš. Ja sam se nasmejala i rekla da me je ona pre mesec dana naučila Očenaš sa mojih skoro 55 godina. Tu smo se obe smejale.

– Dobro, kao tablicu množenja ima da znaš značenje.

Ja sam to shvatila kao domaći zadatak. U svakom našem razgovoru, očekujem da će me ispitati naučeno. Ćutim i još se “švercujem” na “puškicu” za drugi simbol (značenje). To mi je najteže zapamtiti, oči mi idu u krug, a ja brzo posegnem za sveskom. Srećom nije razgovor sa kamerom, a osećam, tako osećam, da će jednog dana reći:

– Hajde sada Brano, da te čujem i uključi kameru da se vidimo.

Ceo film sa slikama mi je prošao pred očima.

Te njene otvorene oči, topao osmeh, moje razmišljanje.

– Sada si našla da me pitaš, gde mi je sveska, uf, kaže kamera, skontaće da čitam.

Ženo, mani se Fejsa, uči značenje crtica. Počela sam da ih sanjam i pišem u snu. Srećom sam sama u sobi, pa i ako pričam, niko me neće čuti.

Najlepše od svega je što me je sa puno strpljenja bodrila da prvi simbol pravilno zapamtim značenje i onda kada sam izgovorila:

– Ne vredi, ne znam, odustajem, moram naučiti.

– Hajde mila, ne odustaj tako brzo, sve se da naučiti, hajdemo zajedno iz početka.

Taj telefonski razgovor je dugo trajao, ali sada prvi simbol znam kao Očenaš. Hvala ti draga San na strpljenju i upornosti i kada sam ja odustala od sebe u nervozi, tada da ću naučiti i zapamtiti.

Kada sam tražila učitelja, jedna draga duša, astrolog, rekla mi je da kada budem spremna, učitelj će se sam pojaviti. Još mi je rekla da ne tražim jeftinu inicijaciju u Reiki, već da tražim učitelja koji će mi uvek biti dostupan za konsultacije, ali koji sebe neće uzdizati da bih ja videla da ne znam. Da mi je potreban učitelj koji će mi dati savet, ali odgovor moram sama tražiti da bih imala lični rast.

Da, ta draga duša mi je opisala mog Reiki učitelja, ali ja tada nisam to znala, da nije Reiki učitelj, već Reiki učiteljica. Ti draga San.

Sada da opišem svoj autotretman.

Radila sam ciljani tretman, slanje Reikija na uzrok i posledice zašto je to nastalo. Reiki sam slala u prvu i drugu čakru, bol u leđima koji mi nekada blokira i otežava hodanje.

Blokada u prvoj čakri, strah da li ću imati dovoljno novca, slika bivšeg muža i naša svađa. Vezana sam na materijalnoj osnovi, zavisim materijalno od njega. Misao da nešto radim i privređujem svojim radom je poslata. Realizacija misli neka bude za moje najviše dobro. Ja želim da budem nezavisna. Iscrtala sam simbole na tu sliku.

Blokada druge čakre, moja potisnuta seksualnost iz straha da ću biti povređena, da mi neće ljubav biti uzvraćena, želja za duhovnim rastom i zanemarivanje svog interesovanja za suprotni pol. Visok zid koji je podignut jer su rane tek nedavno zarasle. Pokušala sam samim tim što sam sve osvestila, da sa zida skinem bar dve cigle. Nisam uspela, zid je ostao tu gde je bio. Samo je misao prošla da ispišem mentalno treći simbol. To sam i učinila, ne znam zašto, to je bilo od glasa unutar mene, iako sam se pitala zašto samo taj treći, a ne i drugi i treći. Odgovor je bio, samo je treći potreban. Poslušala sam taj glas sebe. Možda sam to brzopleto uradila, ali nisam tražila odgovor na pitanje i drugi put da mi se da i objasni.

Koji sam imala osećaj?

Da, prijala mi je mnome poslata energija Reikija. Prvi osećaj kao da ulazi od tabana. Lepa toplina, koja je išla gore do leđa. Na leđima sam mentalno stavila ruke. Imala sam osećaj kao topli peškir da sam stavila. Prijalo mi je veoma. Možda 5-10 minuta da je sve trajalo. Pulsiranje 1 i 2 čakre sa toplinom, nedefinisan osećaj, koji je toplina dala lepotu samog tretmana. Kao kada sam mirisala kožu na podlaktici da upoznam kožu, miris intimnog dela mene, miris sopstvene kose, miris znoja, sebe sam upoznala kroz mirise. Sada sam osetila sebe kroz Reiki energiju. Pitala sam juče San kakva je moja energija. Znam da je čista, jer ne jedem meso i mesne prerađevine. Pretpostavila sam da je možda topla, ali mi je bila potrebna potvrda kakva je Reiki energija koju šaljem, od nekoga ko može da opiše energiju, a ko bi to mogao bolje od moje Reiki učiteljice u koju imam apsolutno poverenje. Još u nekoga imam apsolutno poverenje. Hvala M.

Svidelo mi se slanje Reikija u autotretmanu na daljinu. Na daljinu više sebe osetim i dešavanja unutar mene, u vidu sličica koje mi se prikazuju.

Sada upoznajem Reiki rad na daljinu.

Moje prvo slanje Reikija na daljinu je bilo dragom malom biću od koga nisam mogla imati povratni odgovor. Ovo je moje prvo slanje Reikija na daljinu a da pri tome imam potvrdu da li je bilo uspešno. Hvala ti što si mi to draga San dozvolila.

Jako sam srećna što pravim svoje korake po tvome tragu i onih učitelja koji su prenosili Reiki u tvojoj Reiki liniji učenicima – učiteljima pre tebe. Znam da osećaš kojim će putem moji koraci ići i da si srećna zbog mene.

Hvala ti. Volim te.” – T. Branislava, 05.06.2020.

Toliko od nas dve za ovo javljanje.

Mir i Radost svima i Svetlost svetu.

S ljubavlju,

S.

Autor: Sanja Dejanović

www.reikiskolica.org

Novo iskustvo

Tekst sledi kasnije

Close