Drage mlade pa i malo starije dame, da li ste primetile kako tržište nameće kako treba žena da izgleda, u kojoj meri da menja svoj izgled? Da li ste primetile da muška populacija ništa od toga ne treba da radi? Slagali su vas kad su vam nametnuli sve to veštačko, kad su vam podstakli nezadovoljstvo Bogom danim izgledom, a još je crnje ako ste to sve usvojili da bi osvojili pažnju muške populacije.

Pobrkali su se lonci i poklopci. Treba da se pronalazimo preko srca, zajedničkih životnih stremljenja, želja, ciljeva, interesovanja.

Veštačke trepavice, veštački nokti, obrve, grudi, usta i ostali delovi tela, šminkanje, farbanje kose, i kad sve to primeni jedna osoba šta je na njoj od Boga dato, prirodno? Pa ništa skoro. A čemu sve to? Hajde malo šminke da se malo igramo, pa i farbanje kose da se promeni boja, da se vidi kako nam nešto drugo stoji, ali ako je to sve trajno onda postoji duboko neprihvatanje sebe a to nije dobro. I ja sam se farbala godinama, menjala boje ali sam imala i periode prirodne boje i sada već godinama je prirodna, od 2011. U jednom kratkom periodu kratke kose opet sam se malo zaigrala sa bojama čisto promene radi i vratila na prirodnu. Ima sedih i neka ih, tako treba, tako je majka priroda odredila.


Nokte sam možda par puta u životu stavila čisto da vidim kako je, promenicu da napravim ali sam sve vreme sa prirodnim, i vrlo retko sam i lak za nokte koristila. Smara to sve. Lakiraj, skidaj, juri da farbaš izrastak, nepotrebne obaveze koje namećemo usled neprihvatanja. Rekli su čupaj obrve a onda su rekli tetoviraj ih. Uh.. A što se izmene delova tela i hirurgije tiče, nije mi nikad bilo jasno zašto bi neko sebe i svoje telo izlagao tolikoj torturi, bolu, zarad čega?


A onda pogledamo mušku populaciju tj. onaj deo koji sebe smatra muškarcima, ništa od toga ne rade jer nema razloga za izmenom ličnog opisa da bi se dopali ni sebi ni drugima.

Goli stomaci usred zime, čemu to? Hajde leti, to razumem, nosila sam i ja kada mi je stomačić bio zategnut kao struna, ali zimi, koga želimo da zadivimo, zavedemo? Mnogo je mudrije čuvati jajnike i bubrege, trebaju nam u životu.

Ova nova moda, sa šorcevima gde pola gluteusa ispadne na sred ulice, autobusa ili bilo gde, ko to rekao je da lepo je? Nije lepo. Jedno je kupaći kostim i plaža a sasvim drugo je šetnja gradom. Ko to diktira mogu, a ko je sluša i zašto? Ne mora sve da bude na izvol’te.

Gledaj da privučeš pažnju onih ljudi koji vide ispod izgleda, koji prepoznaju tvoju istinsku vrednost. I hajde i ti poradi na svojim vrednostima. Imaš ih mnogo iako su ti možda kroz odrastanje i život rekli da ne vrediš, veruj da vrediš. Kao deo čitavog postojanja, tog bezgraničnog i sveukupnog Boga, kao njegova čestica, kao božanska princeza, vrediš i te kako. I nikad nije kasno da se u sebe uvučeš, prihvatiš, zavoliš. I pravo je osveženje videti mlado biće koje ima te vrednosti ugrađene i prepoznate.

I kako reče Čola: “Najlepša je prirodna lepota.” 😉

S ljubavlju,
Anisha.

promo-image