Slavim koračanje petom decenijom. Slavim sve osmehe koji su se preleli preko mog lica. Slavim svaku suzu koja je potekla i ona koja je pekla i ona koja se radovala. Slavim sve predivne ljude koje sam srela. Sve one sa kojima delim svoje dane. Sve one koji se raduju mojoj sreći. Sve one koji su izašli iz mog života. Slavim život. Roditelje, sve drage i predivne Učitelje, u telu i van tela.

Slavim sposobnost da uživam u cvrkutu, u talasu, u vetru, u kiši, snegu, otpalom žutom lišću, da zagrlim drvo iz čista mira i da me baš briga da li neko gleda. Slavim muziku i ples.

Slavim miris kestena na Terazijama, predivno zvezdano nebo iznad banata, sve vredne pčelice. Slavim sve reikiste i sve ljude čistog srca. Sve one koji se i pored svih padova nisu zaprljali, nego su ustali i nastavili dalje, jače, snažnije, još čistije i svesnije. Koji se nisu zatvorili posle silnih udaraca nego su ostali verni ljubavi da je daju i da je pronađu, podstaknu u drugima. Slavim sve one kojima je stalo da i drugima bude dobro. Sve one koji kažu: Srećan sam jer je mom komšiji dobro, jer za komšiju smatra i hrvata, i muslimana, i hindusa i budistu i bilo koje biće na ovoj planeti. Slavim sve ljude koji su osvestili da su nam životinje prijatelji, sabića na planeti a ne hrana. Slavim sve one koji će sve to osvestiti. Slavim Majku Zemlju i sve njene darove nama.

Slavim Boga u svima. Slavim Ljubav. Isitnu. Slavim rađanje i umiranje. Slavim dušu koja večna je. Slavim slobodu duha. Slavim svoje skromno postojanje. Slavim što mi nisu dali da odem kad sam molila, što su me vratili, i koliko god da ima haosa na Zemlji, nekih meni nadrealno nelogičnih i nenormalnih stvari, ima isto toliko a možda čak i više lepote i dobrote. Slavim SVETLOST. Slavim glavnu poruku ljubavi: RADUJ SE!

U zdravlje!

Sanya.

promo-image