Bio je 8. mart kada je mladić prvi put došao kod mene na Reiki tretman. Par dana pre toga se javio jer je po preporuci dobio moj broj telefona. Javio se zbog napada panike a usput me je informisao da ima i visok pritisak. Sve je to negde jedno s drugim povezano u nekom ranijem uzroku.

Radili smo vođeni Reiki tretman u direktnom kontaktu. Čim je ušao i seo osetila sam ogroman bes i bol koji nosi u sebi, ali i ogromnu dobrotu i pitala ga kada je poslednji put plakao. Odgovor je glasio: “Ne sećam se.” To nije dobro jer suze zaista isceljuju ali ne na način da se zapadne u jadan ja, nego kad se zaista zagrli tuga, bol i kad se otplače. Tada se otvara prostor za radost, za život u sadašnjosti.

Takođe je imao i problem sa gutanjem hrane. Barem jednom u toku dana bi mu zastao zalogaj. To se odmah promenilo nakon tog prvog upriličenog tretmana.

Tokom razgovora uoči tretmana informisao me je o teškom detinjstvu. Dosta je nasilja bilo u porodici, slomljena kolena od strane roditelja kad je imao samo deset godina i još mnogo grubosti je ovaj mladić preživeo tokom svog odrastanja, a mnogo izostanka ljubavi. Radili smo tehnike opraštanja i prihvatanja. Bilo mu je teško isprva, ali redovnom primenom njegov unutrašnji stav se polako menjao.

Kasnije smo nastavili sa tretmanima na daljinu. Ukupno ih je bilo deset pre inicijacije. Do same inicijacije smanjio je dozu lekova za visok pritisak sa pune tablete na ¼. A nakon što je prošlo tri nedelje od inicijacije izbacio je i tu ¼. Pritisak mu je stabilan, a i on je sam psihički stabilniji. Nema napada panike, a kad naleti neki strah naučio je kako da prebaci fokus na pozitivno uz preporučene molitve. Naravno, svaki dan sebi radi Reiki autotretmane. Takođe mi je jednom javio kako je iz čista mira plakao. Kaže: “Nisam znao šta me je snašlo, ali sam se posle osećao odlično.” Naravno, kad odbacimo teret koji vučemo dugo, korak postane lakši. Izazova uvek ima, ali što smo mi svesniji i odlučniji iste savladavamo daleko lakše. A i vera je ključna stvar. Verovati da nismo sami, da nas neka viša i lepa sila vodi i čuva. Takođe, svesno je poželjno uključiti u svakodnevnicu redovnu primenu svega preporučenog tokom rada. Jer ako se nastavi sa gomilanjem, sa starim programima, verovatno je da će se i vratiti problem.

A evo šta stoji za metafički uzrok za visok krvni pritisak: Visoki krvni pritisak nastaje ako svoje emocije i misli duže vreme ne pretvaramo u delatnost. Tako stalno živimo u blizini konflikta a bez rešavanja problema. Zbog toga smo pod trajnim, neprestanim pritiskom. (Biblija, izreka 13, stih 12: “Dugo nadanje razboli srce, a drvo je života želja ispunjena.”) Pogledajte svesno šta vas ljuti ili što vam pravi probleme, osećajte to i proživite to, ne hvatajući se pri tom ni za šta. Konflikt vam pokazuje gde morate naučiti pustiti. Tako ćete moći osloboditi veliku količinu pritiska, a zatim se s novom mirnoćom suočiti sa konfliktom. Reiki vam takođe može biti od pomoći. – Bodo Baginski i Šajla Šaramon.

Mir i radost svima i Svetlost Svetu.

S ljubavlju,

Sanya.

promo-image