Bio je to praznik Guru Purnima koji se obeležavao u Mohanđi centru mira u Obrenovcu, u Srbiji. Prišla sam mu i upitala ga da li se i na koji način može dobiti duhovno ime. Rekao je da se javim njegovoj asistenkinji Milici i to sam učinila. Stigla mi je poruka da pošaljem lične podatke i par pitanja na koje sam trebala da odgovorim. Kompletno pismo dostavljam u prevodu na srpski.

Rođena sam u Beogradu, Srbija 07.11.1980. u xxx časova, i dobila sam ime Sanja (Sanya) Dejanović. U stvari, dobila sam ime po mojoj sestri Dragan, muško ime, dok se nisam rodila kada su videli da nisam dečak. Tada su moji roditelji imali problem koje ime da mi daju. I to je bila smešna ili tužna priča kako su došli do Sanje. Dugo mi se nije sviđalo moje ime dok nisam shvatila da kada ga dva puta ponoviš dobiješ rečenicu i značenje. Sanja sanja. To znači: Sanja sanja. Kasnije kada sam počela da čitam indijske (hinduističke) knjige, saznala sam za pojam ‘sanjasin’ i prepoznala sam da je moje ime u toj reči. Ponekad pomislim da bi moj put trebalo da bude udaljavanje od sveta, ali ima toliko stvari koje radim u svetu, dobrih stvari, i onda ne mislim da bi to povlačenje bilo dobro. A takođe sam pre par godina dobila „poruku“ na srpskom: “Biti u svetu a ne biti od sveta”. Posle nekog vremena pročitala sam u knjizi Avadhuta da je tvoj guru rekao isto za tebe.

Zašto želim ime u Mohanđi tradiciji? –  Od trenutka kada sam prvi put saznala za duhovno ime pitala sam se koje bi mi odgovaralo. Obično u drugim tradicijama učitelji ili gurui daju ljudima imena nakon inicijacije kao što to već znaš. Mislim da kada bih to znala od pravog Gurua koji zna sve i Onoga sa kojim sam povezana, da bih dobila neke odgovore za sebe, za bolje razumevanje sebe, a takođe verujem da bi to ime moglo da mi da još neka uputstva za budući put, povezujući me sa nekim energetskim kvalitetom. Možda grešim u tome, ali htela sam da pokušam, da pitam i ako treba da dobijem duhovno ime dobiću,  ako ne treba da dobijem, i to je sasvim  uredu.

Moje duhovno uverenje?  – Od detinjstva verujem u Boga. Majka mi je još kao mala govorila da je Bog svuda i sve zna i vidi. Kada sam imala 19 godina, krstila sam se. Kada sam imala 29, devet godina, inicirana sam u Usui Reiki prirodni sistem lečenja i dve godine kasnije na veliki praznik kada slavimo Svetu Kseniju primila sam i treću, master inicijaciju i obuku za Usui Reiki učitelja i od tada radim sa ljudima, radeći Reiki tretmane i Reiki inicijacije sa dobrim rezultatima. Kada mi je bilo 39. godina, Ti si me inicirao u Kriju. Pitam se šta će biti kada napunim 49. 😊 U međuvremenu sam završila kurseve za instruktora joge smeha i za instruktora joge i trenutno držim časove joge u Mohanđi centru u Beogradu.

Sve je počelo dok sam živela u Abu Dabiju kada sam pitala jednog prijatelja muslimana: “Bog je jedan  kaže Hrišćanstvo, Islam i Jevreji, zašto su knjige različite? Da li je Bog diktirao različite knjige da bi podelio ljude?” Uvek sam verovala da je Bog taj koji je stvorio sve vidljivo i nevidljivo, sve što je čoveku poznato i nepoznato.

Tražila sam odgovore, tražila konačnu Istinu, barem na intelektualnom nivou da razumem. Praktikovala  sam hrišćanstvo veoma duboko, sve kako mi je preporučeno, čitala sam mnogo o svecima iz svake tradicije, čitala o šamanizmu i svemu što postoji da bih razumela šta radim na Zemlji. Od malih nogu sam znala da to ne može biti sve, suviše je grub život na Zemlji. U tom periodu sam se povezala sa Isusovom molitvom (Gospode Isuse Hriste sine Božiji pomiluj me) i našla sam sveštenika kao duhovnika sa istim prezimenom kao i moje.

Negde 2018. Dobila sam poruku kroz san od čoveka, mladog i vitalnog čoveka: Pevaj Hare Krišna mantru četiri dana. Kada sam se probudila, moja prva misao je bila: Nema šanse to je sekta. I odmah zatim sam se upitala a ko je to rekao i proverila sam tu mantru na internetu. Posle nekog vremena sam počela da čitam Bhagavad gitu gde sam prepoznala istu mantru i povezala se sa baktama u Beogradu.

I tokom mog puta upoznla sam Tebe 2013. godine. Bilo je par veoma interesantnih sinhronizacija za mene. U to vreme na mom telefonu je bila fotografija sa porukom: Moja religija je ljubav, ti si se zalagao za bezuslovnu ljubav. Već sam imala tetovažu na leđima, slovo M, i dobila sam M porodicu. U 2018. sam imala jedan razgovor sa Tobom i odmah nakon toga sam razgovarala sa Devi i počela sam da volontiram za ACT što i dalje radim. Zapravo, pre bih rekla da živim ACT. 2019.godine otišla sam u Italiju da upoznam Amu, ne da menjam Gurua, samo da doživim zagrljaj.

Pojavio si se par puta u mojim snovima. Jednom, ne tako davno, došao si sa Širdi Sai Babom. Bila sam potpuno iznenađena. Ranije tog dana napisala sam nešto na svom fb profilu u vašu odbranu. Bio je to neki bezobrazan tekst koji je napisao SPC o vašoj poseti Kosovu i sl. i nisam mogla da izdržim i napisala sam šta mislim i verujem. Iste noći ste obojcima došli kod mene. Baba me je pitao: “Jesi li spremna za inicijaciju?” Moj odgovor je bio: “Ne znam. Znaš moju energiju, znaš da li sam spremna ili ne”. Ali nisam imala pojma o kojoj inicijaciji govori. I dalje ne znam.

Mogla bih i više da napišem, ali mislim da je ovo više nego dovoljno, i verujem da me (sve nas) odlično poznaješ odozgo i možeš odlučiti da li treba da dobijem svoje duhovno ime i koje će biti. Takođe kada pomislim na Tebe, shvatam da ti nisi promenio svoje ime. Ideš kao Mohan-ji. Onda mislim da je možda Sanja dovoljna. Ne da se poredim sa tobom, ali mi je i ta misao prolazila kroz glavu i delim je sa Tobom. Ovu ideju duhovnog imena stavljam u tvoje krilo, pred Tvoja stopala i puštam da bude ono što je najbolje za mene.

Zaista sam zahvalana na tvom vremenu.

Srećno sa svime, budi zdravi i jak još dugo vremena! 🙂

S ‘ljubavlju,

Sanya.

……………..

I čekalo se na ime skoro tri meseca. Stiglo je tačno 23.09.2023. A tri dana kasnije nastala je poema. 

ANISHA

Kada misliš na mene

Kada možda o meni pričaš

Kada poželiš da me pozoveš

I kada me u telefonu potražiš

Potraži me pod imenom ANISHA

Pomisli na ANISHU,

Pričaj o ANISHI

Oslovljavaj me sa ANISHA

Jer Sanje više nema

Osim na papiru.

Dugo me je zanimalo

Koje bi bilo moje duhovno ime

I konačno sam ga i dobila

Od dragog mi Učitelja Mohanđija.

ANISHA ima sjajne kvalitete

Ona je Suprime,

Ona koja nema gospodara,

Ona u kojoj nema mraka,

Koja je svetlost

I još mnoge druge

Koje istinski želim da živim,

Da dosegnem pre nego jednom

Ostavim ovo telo za sobom.

Hvala svim prijateljima,

Duhovnim saputnicima

Na podršci.

Neka sada energija ANISHE

Još jače a i nežnije

Kreira i ostvaruje kroz mene.

S ljubavlju,

Anisha.

promo-image