U tekstu je priloženo iskustvo moje učenice T. M. Upoznale smo se prošle godine i prepoznala je njoj poslatu osobu. U to vreme imala je bol u nozi koji je vukla od operacije. Urađeno je par pripremnih tretmana i inicijacija u prvi stepen Usui Reiki prirodnog Sistema isceljivanja. Za kratak period vremena primene Reikija osetila je popuštanje bola, pa i prolazak istog i mogućnost normalnog kretanja. Tako da je ubrzo za prvom usledila inicijacija i u drugi stepen, a s obzirom na njen lep  napredak uskoro je se nadam i na trećem stepenu kada će imati kompletan alat za rad na sebi, sa sobom, a uz poštovanje božanskog plana. A kad pomogneš sebi, u mogućnosti si da pomogneš i drugima.

*****************

 Me, Myself & Reiki

Za one koji ne obrate pažnju, desiće se propust koji neće pronaći ni u jednoj knjizi-priroda nije samo materija, čovek i skup svih njegovih osobina su stvarni manifestator božanstva, unutarnji i spoljašnji svet čekaju one najodvažnije kako bi se konačno iznivelisali.

Kao veciti tragalac za istinom, jedino stvarno znanje koje sam stekla je da se čovekova najveća mogućnost izražava u tome da može da se obraća tj moli stvaraocu.

Čovek je sam svoj spasitelj. On završava božansku kreaciju svojim življenjem u duhu.

Ljubav prema životu, suštinski je vazna za sve što čovek čini. Bez nje, sve se svodi na puku inerciju. Sa druge strane, ako postoji volja, aktiviraju se različiti energetski procesi i spajaju u jednu tačku – potrebu za individualnim razvojem.

Ta potreba je samo vrh ledenog brega. Ono što sledi je upadanje u rupu nepredvidivosti kao u Luis Kerolovoj Alisi u Zemlji čuda. Ciklus se završava a novi već počinje. Čovek se vrti u začaranom krugu niza misli i emocija. Ako ste dovoljno rešeni u ideji da vam je prioritet da se istinski i od srca rukujete sa svojim bićem – bićete blagosloveni tim svetim brojem tri. Jedinstvo misli i emocija koje su prožete svešću. I to će biti početak nesmetanog toka energije.

Svako za sebe treba da  izabere tehniku koja mu pomaže da prepozna Božanski proces u sebi i razvije sopstvene mogućnosti koje ce u perspektivi dovesti do individualizacije svesti.

Jedno je sigurno, svakim vraćanjem unutra, da li kroz Reiki ili meditaciju, čovek se menja. I po dužini I po širini.

Tokom rada pojavljivale su se reči, rečenice, razni podaci i slike za koje do danas ne znam odakle potiču, ali su bile ključne za rešavanje nekih problema.

Komunikaciju sa sobom sam najlakše uspostavljala u stanju usmerene pažnje i tada sam u najvećoj meri uspevala da eliminišem uticaj uma. On je neophodan da se započne, da se da namera ili postavi pitanje. Za sve dalje-ogromna petlja i hrabrost da se ne odustane.

Mogla bih sad naširoko da govorim o preslagivanju Iluzije o sopstvenoj vrednosti, o neuspesima, o stanjima i procesima kroz koje mora da se prođe, o mukama i patnjama postojanja, o svim polarnostima unutar i izvan čoveka…

…Kada se otkrije iskra Stvaraoca u sebi, on se budi. Utapa se u mnoštvo energija ne gubeći individualnost sopstvenog bića.

I kao nagradu dobiti još jednu dimenziju i vratiti se sebi?

Malo li je?

Pročitala sam negde na netu super rečenicu koja toliko toga govori:

                                                                                        “The only way out is in.” *************

Dodala bih samo da Reiki i meditacija ne isključuju jedno drugo. Na neki način dok primenjujemo reiki mi i jesmo u meditaciji, u sadašnjem trenutku, posmatrajući procese koji se dešavaju i u telu ali i u duhu, poruke koje dolaze iz podsvesti, našeg nesvesnog ili svesnog dela bića, odgovore na naša pitanja nekad i svesno ne postavljena, ali odgovore koji su nam potrebni za dalje svesnije i svrsishodnije putovanje.

S ljubavlju,

Sanya.

promo-image