Ćerkici moje učenice, koja je ove godine napunila deset godina, pojavio se ekcem.

Metafizički uzrok za ekcem stoji sledeće: „Ekcem nas želi upozoriti da postoji nešto u našim osećajima ili našoj podsvesti što nas ljuti ili svrbi i što treba svesno preraditi. Takođe pokazuje da u nama postoji odbrana što jer se osećamo ugroženo i povređeno u svojoj individualnosti. Povreda granica moguća je toliko dugo koliko postoji granica. Budite svesni onoga što vas stalno ponovo svrbi i ljuti i integrirajte to svesno u svoj život. Ako otvorite svoju ograničenost, umesto ugrožavanja javiće se ljubav i razumevanje.“

U toku naših konsultacija sam je pitala da li malecka izražava svoje emocije na šta mi je odgovorila: „Ona kad je ljuta ona to pokazuje, ne zadržava.“ Onda sam je pitala za nju, kao majku, jer deca mogu da izražavaju svoje roditelje, a pitala sam je i za period trudnoće sa devojčicom, kako se tada osećala. – „Ja nemam ni besa ni ljutnje a kad se okrenem unazad, bilo je i previše i jednog i drugog. Trenutak kad je začeta, ja sam bila u besu i kad sam saznala da sam trudna. A sad sam zahvalna što je imam. Pojavljuje se njoj to oduvek, od kako je bila beba, prvi je imala na obrazu, i sad joj se pojavljuje na obrazima ali se povuče brzo. Primetila sam da od kako imamo kucu, a ona bosa ide leti, to je tako krenulo. Ali sad se baš raširilo. Sama traži ruku nazad da vratim tamo gde joj prija, gde joj treba. Popravio joj se i apetit i nije mršava kao što je bila.

Danas mi je poslala najnovije fotografije i napisala sledeće: „Krenulo je po malo još letos. Pa je počeo da se širi. Mazanje elokom kremom, naravno kortikosteroid ali možda samo dva tri puta zato što sam svesna kakve su to kreme pa sam brzo prestala. U jesen se već dobro raširilo. Radim Reiki bude bolje, ja ne nastavim, ono ponovo bukne. Mazali smo ne znam ni ja koliko biljnih krema ali tek sad se povlači. Pre dva tri meseca krenula sam češće sa Reikijem i sa ovom kremom. Znajući da ne stižem svaki dan da joj radim, energizovala sam kremu reikijem i eto ga rezultat. Hvala Bogu i Reikiju, daleko bolje za kratko vreme, možda dve tri nedelje, ne više. Pre toga dve kremice na bazi bilja, nevena ali ništa. Imala je zadatak da maže što češće, već sam joj na glavu sela. Evo sad sam joj rekla šta sam uradila sa kremom, začudila se i smeje se. Želi da joj ti uradiš jedan tretman na daljinu.“

Tako to ide sa decom, isceljujemo sebe, našu i njihovu podsvest, prošlost, da bi bili zdravi, radosni. A posebno je važno od prvog dana kada saznamo za njihovo postojanje ih obasipati ljubavlju.

Inače ova mlada mama je praktičar drugog stepena Usui Reiki prirodnog sistema isceljivanja i odavno je spremna za treći, a svojom redovnom primenom i rezultatima to je i potvrdila.

S ljubavlju,

Sanja Dejanović.

promo-image